Portal Planinskega društva Mislinja

NOVA VABILA

Program dela 2022
Na spodnji povezavi je objavljen program dela za leto 2022:
Program dela 2022
 

VREMENSKI PODATKI

POZDRAV JESENI 2019
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 23 september 2019
dsc_2895 POZDRAV JESENI 2019 Tudi letos smo planinci PD Mislinja sodelovali na prireditvi Pozdrav jeseni pri Foltanu, ki je bila v nedeljo, 22.09.2019. Že dopoldan smo pričakali planince iz Središča ob Dravi. Zapeljali smo se na domačijo, kjer živi naš župan, Bojan Borovnik.Tam so nas postregli z aperitivom, kavico, čajem in pecivom. Ogledali smo si košute in srnjake v obori, ki so se le počasi približali, saj niso bili navajeni na takšno število občudovalcev. Poslovili smo se od prijaznih domačinov in se zapeljali do cerkvice. Od tu smo se peš napotili do Špika, od koder je lep razgled na Velenje in Šoštanj ter planine v daljavi. Z vrha Špika smo se spustili do koče na Kozjaku, kjer smo se okrepčali. Čas je hitro mineval in smo morali zapustiti kočo, saj smo morali do 13. ure priti na Foltanovo domačijo, kjer se je začela prireditev Pozdrav jeseni 2019. Na prireditvi smo imeli stojnico tudi planinci PD Mislinja. Letošnja tema prireditve so bile jedi iz koruze. Naša članica Danica Borovnik je pripravila pico iz koruzne polente z več vrstami nadevov. Vsi, ki so poskusili pico, so rekli, da je bila dobra. Na prireditvi so domači pridelovalci pokazali svoje največje in najlepše pridelke. Lahko smo opazovali ogromne buče, paradižnike, pese, repe, korenčke, zelje in še mnogo drugega. Nekateri pa so se izkazali z aranžmaji iz pridelkov. Vreme je prirediteljem postreglo, saj je bilo sončno in ne premrzlo, in tako se je še ena prireditev Pozdrav jeseni uspešno končala, tudi z udeležbo PD Mislinja. Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET NA GOLICO 2019
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 16 september 2019
dsc_2780 IZLET NA GOLICO (KORALPE – GROSER SPEIKKOGEL, 2140 m) Ker je bilo za torek, 03.09.2019 napovedano slabo vreme, smo izlet na Golico prestavili na nasledni torek, ko nam je bilo vreme bolj naklonjeno. Zapeljali smo se skozi Lavamünd (Labot) in Wolsberg do prelaza Weinebene, kjer smo izstopili. Pred pohodom smo se v koči Weinebenehaus okrepčali s kavico. Do meje med avstrijsko Štajersko in avstrijsko Koroško smo hodili nekaj časa po gozdni cesti, nekaj časa pa po pašnikih. Od meje pa smo se povzpeli ob pašni ograji in po dobre pol ure hoje prispeli na vrh Hühnerstütza (1989 m). Z vrha se nam je odprl lep razgled na Golico. Okoliški vrhovi pa so bili skriti v oblakih. Na vrhu smo si privoščili krajši počitek za okrepčitev. Do vrha Golice smo hodili po ozki stezi, ob kateri je bilo polno brusnic in tudi borovnic, tako da smo se lahko tudi posladkali. Po treh urah hoje smo prispeli na vrh, kjer smo se zadrževali le kratek čas, saj je pihal mrzel veter. Naredili smo skupinsko fotografijo in se spustili do koče Koralpenhaus, ki pa je bila zaprta. Tako da smo si lakoto in žejo potešili kar iz nahrbtnikov. Od koče smo se sprva po asfaltni cesti, pozneje pa po smučišču spustili do smučarskega centra Koralpe, kjer nas je čakal minibus, ki nas je srečno pripeljal do doma. Preživeli smo prijeten dan poln lepih doživetij. Vodnik: Peter Zupanc Soorganizator: Silva Sonjak Oglejte si fotografije z opisi.
 
PRAZNIK BUČ V SREDIŠČU OB DRAVI
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 09 september 2019
dsc_9587 Praznik buč v Središču ob Dravi V soboto, 7. septembra, je v Središču ob Dravi je potekala že 17. tradicionalna prireditev Praznik buč - dan odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi. Turistično društvo iz pobratene občine Središče ob Dravi je naše društvo povabilo, da se prireditve tudi aktivno udeležimo, in sicer v pripravi oz. tekmovanju v kuhanju bučnega golaža. Prireditev se je pričela s kulturnim programom središke godbe na pihala in mažoretkami iz Nedelišča, nato pa so se na odru zvrstili številni govorniki in bogat kulturni program. Hkrati je potekalo tekmovanje v kuhanju bučnega golaža. V živo je na prizorišču svoje specialitete pripravljal Masterchef Slovenije 2016, Darko Klemen. V oljarni je potekal ogled proizvodnje štajersko-prekmurskega bučnega olja. V velikem šotoru so se predstavila različna društva, potekala je predstavitev starih obrti, bogata pokušina jedi z bučnim oljem, bučnimi semeni in moderna kuhinja s pridihom tradicije. Z animacijo je bilo poskrbljeno tudi za otroke. Obiskal jih je Ribič Pepe. Zbrane pa je zabaval narodno zabavni ansambel Ekart. Na tekmovanju v kuhanju bučnega golaža je sodelovalo 14 ekip. Ker smo bili na tekmovanju prvič, smo se na samo tekmovanje odpravili predvsem z dobro voljo in da spoznamo, na kakšen način samo tekmovanje poteka. Stroga pet-članska komisija nas je spremljala od prižiga ognja pod kotličkom do ocenitve končnega izdelka. Ekipa pod vodstvom Marjana in kuharskih sodelavk, dveh Silv in ene Danice, se je dobro ujela. Z nestrpnostjo smo pričakovali razglasitev rezultatov. Na tekmovanju razglasijo prvih pet ekip, ostale ekipe pa so osvojile šesto mesto. Kljub temu da smo bili na tekmovanju prvič, smo se zavihteli na odlično četrto mesto. Zmagali pa so tekmovalci iz našega turističnega društva, ki so se tekmovanja udeležili že desetič. Za uspeh jim iskreno čestitamo. Dobra volja, prijetna družba in predvsem krepitev prijateljstva s predstavniki društev iz pobratene občine Središče ob Dravi se je na prireditvi čutila na vsakem koraku. Na koncu smo jih povabili v Mislinjo, kjer članom športnega društva in turističnega društva iz Središča ob Dravi pripravljamo že skoraj tradicionalni pohod, nato pa se skupaj udeležimo prireditve Pozdrav jeseni na Foltanovi kmetiji. Zapisal Ivan Arko Fotografije: Bojan Šinko Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET NA VRBANOVE ŠPICE
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 09 september 2019
img_20190831_111146 31.8.2019 Vrbanove špice Tale zanimiv in tehnično zahteven pohod se je začel v zgodnjih nočnih urah na postajališču v Mislinji. Zbralo se nas je sedem pohodnikov in ob pol šestih smo prispeli v dolino Kot (950 m), kjer se je še v temi začela naša pot, imenovana po Lojzetu Rekarju. Do svita smo že prehodili še z gozdom obraščen del, v novo jutro pa zakoračili v strmejši klanec. Prvi postanek smo imeli ob studencu in ga izkoristili za razgledovanje po prehojeni poti iz doline Kota in naprej do vrhov, ki so se odpirali pred nami. Preizkusili pa smo tudi osvežilno gorsko vodo. Gruščasto kamnita pot se je tudi v nadaljevanju kar strmo vzpenjala, zasluženo malico pa smo si privoščili pri velikem balvanu, poimenovanem Debeli kamen. Nadaljevali smo do razpotja, kjer se levo pot odcepi proti Staničevemu domu, mi pa smo krenili desno proti Vrbanovim Špicam. Ustrezno opremljeni (čelade, rokavice, pospravljene palice) smo zakoračili v ferato, kjer so se izmenjavale jeklenice, skobe in klini. Strma pobočja smo premagovali kleno in zanesljivo, saj je pot zahtevala popolno koncentracijo. Po premaganih grebenih smo najprej dosegli vrh Spodnje Vrbanove Špice (2299 m), sledil je kratek sestop ter nadaljevanje razgibane poti proti Visoki Vrbanovi špici. Zanimivi prehodi, grebeni, spusti ter vzponi, pa obe okni ter Plesišče (široka travnata polica) so nam komajda dopuščali uživati v prečudovitih razgledih na pogorje Rjavine, Cmira in Špic ter dalje na ostale Julijske vršace. Vse to pa nam je bilo v polni meri omogočeno, ko smo premagali zadnji, dokaj strm greben, in po dobrih petih urah hoje usvojili Visoko Vrbanovo Špico (2405 m). Sledil je krst dveh prvo-pristopnikov po vseh protokolih ter obvezno evidentiranje našega uspeha. Nezahteven in relativno kratek spust nas je pripeljal do Staničeve koče, kjer smo imeli daljši postanek. Meglice, ki so zjutraj zakrivale nekatere vrhove, so se razkrojile in odprl se nam je pogled tudi na najvišji Triglav. Za povratek smo izbrali pot proti dolini Vrat po neoznačeni poti pod Cmirom. Pot je relativno dobro uhojena in označena z možici in nam ni predstavljala večjih težav. Po malo zahtevnejšem vmesnem prehodu smo prišli na melišče, kjer smo preizkusili drsalne veščine. Razen nekaj kamenčkov v čevljih smo s preizkušnjo odlično opravili. Zadnji del poti smo prečili še skozi gozd in na koncu dosegli cilj v dolini Vrat. Za spust iz Staničeve koče v Vrata smo potrebovali dve uri in pol. Odličen izlet v odlični družbi! Hvala skrbnima vodnikoma Danilu in Jocu za izvrstno načrtovano ter vodeno pot! Vodnika: Danilo Kette in Jože Zaveršnik Zapis pripravila: Anka Tretjak Oglejte si fotografije z opisi.
 
VZPON NA MANGART 2019
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 26 avgust 2019
mms_20190821_192354 Pohod na Mangart dne 10.8.2019 V toplem poletnem jutru, zelo zgodaj zjutraj, smo se zbrali na postajališču v Mislinji, kjer se je začela naša pot. Krenili smo na Gorenjsko in ob rahlem svitanju prispeli na Mangartsko sedlo, ki je bilo izhodišče našega pohoda. Dobro razpoloženi smo se na nadmorski višini 2122 m hitro aklimatizirali in si ogledovali cilj, našo četrto najvišjo goro Mangart. Z vso potrebno opremo, energijo ter v velikem pričakovanju smo se po markirani poti odpravili proti bližnjemu grebenu, kjer smo sledili oznakam ter se spustili do bivaka Nogara na višini 1850 m. Sledila je priprava in nameščanje opreme (čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet, rokavice), par minut zatem pa se je začelo zares. Mangartska ferata nas je pričakovala, mi pa smo preizkusili svojo moč, plezalne veščine ter pogum. Celotno ferato smo se navezovali na jeklenice, upoštevali pravila, koncentracija pa je bila usmerjena v vsak korak posebej. Najbolj adrenalinski del ferate je izpostavljena stena, kjer smo se premikali po kovinskih skobah, trdno oprijeti ter varovani na jeklenico. Tu smo doživeli najintenzivnejše trenutke napetosti, povišanega utripa ter vznesenosti ob neskončni svobodi in neomejenem prostoru. Uspešno smo preplezali in prečili vse predele ferate ter se priključili nazaj na Slovensko pot. Tudi tukaj so nas spremljale jeklenice in klini, je pa ta del poti bil vseeno lažji, ter manj zahteven kot predtem prehojena pot. Razgibana pot skozi grape, previse in grebene nas je pripeljala do vrha 2697 m visokega Mangarta. Za prehojeno pot smo porabili približno štiri ure in pol. Razgled iz Mangarta je bil naravnost očarljiv, vreme pa nam je bilo še posebej naklonjeno. Nebo, skoraj brez oblačka, prijetne temperature, ter občudovanje mogočnih Julijcev so nas na vrhu zadržali kar nekaj časa. Sestopili smo po Italijanski poti, kjer si sledijo večinoma gruščaste steze ter nekaj prehodov. Ta del poti velja za lažji pristop na Mangart, kar je dokazovalo veliko število pohodnikov, ki smo jih srečevali. Na splošno je Mangart kar obljudena gora. Za spust smo porabili slabe tri ure. Zelo zadovoljni in z odličnimi vtisi smo se v poznem popoldnevu vrnili domov. Da je vse potekalo brez vsakršnih zapletov, pa gre velika zahvala vodniku Jocu! Vodnik: Jože Zaveršnik Pomočnica vodnika: Anka Tretjak Zapis pripravila: Anka Tretjak Oglejte si fotografije z opisi.
 
POTEPANJE PO BOSNI
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 20 avgust 2019
dsc_2157 PLANINARJENJE PO PLANINAH IN VRHOVIH V OKOLICI SARAJEVA V letošnjem planu aktivnosti našega društva smo si zadali tudi večdnevno planinarjenje po planinah in vrhovih v okolici Sarajeva. Planinski prijatelji našega vodnika Staneta iz planinskega društva Energoinvest in PSD Zlatni Ljiljan iz Sarajeva, so ga povabili oz. predlagali, da nam priskočijo na pomoč pri izvedbi programa. Tako sta Stane in Peter pripravila program pohodov, planinski prijatelji iz BiH pa so priskočili na pomoč z nasveti okoli nastanitve in pri vodenju na posameznih turah. Med 10. in 17. avgustom je tako krenilo na odkrivanje planin in lepot narave tega dela Bosne in Hercegovine 39 planincev. Prve štiri dni je bila naša baza v planinskem domu Vrela, blizu vasi Tušila, pod vznožjem Visočice. Lepo urejena koča in prijazna gostitelja Dado in Amra sta že na začetku poskrbela za dobro voljo med udeleženci. Polni elana smo se drugi dan povzpeli na 2067 m visoko planino Bjelašnica, kjer so na 14. Olimpijskih igrah v Sarajevu leta 1984 potekale moške alpske discipline. Po sestopu smo se zapeljali še do Igmana in si ogledali na Malem Polju olimpijske skakalnice in na Velikem Polju olimpijske tekaške steze. Žal so objekti in naprave v zelo klavrnem stanju. Tretji dan je bil naš cilj Visočica. Planinska vodnika Braco in Husein ter prijatelja Zlata in Branko so nas vodili po brezpotjih te planine. Zanimiva planina s številnimi vrhovi, dolinami in pašniki. Tako smo videli več čred ovac in konjev. Povzpeli smo se na drugi najvišji vrh Visočice Vito (2060 m), Spijonik (1920 m), Đedelaš (1930 m) in Parić (1941 m). Ogledali smo si tudi˝staro pokopališče s stečki. Vodnik Braco, ki je med drugim živ leksikon, nam je predstavil te nenavadne nagrobne spomeniken in zgodovino tega področja Bosne. Četrti dan so nas prijatelji – planinski vodiči, popeljali na najvišji vrh Trebeviča, Sofa (1627 m). V času olimpijade so se na področju Trebeviča odvijala tekmovanja v bobu in sankanju. Naš rojak iz Zasavja je malo pod vrhom postavil dom, poimenovan po našem prvem dobitniku zimske olimpijske medalje, Juretu Franku. Sam pohod nam je popestril Braco z različnimi informacijami o dogodkih iz zgodovine na tem prostoru. Peti dan sta nam Braco in Branko predstavila Sarajevo. Ogledali smo si vrelo Bosne, centralne predele mesta Sarajevo, ter še nekatere pomembne kulturne in zgodovinske objekte. Ogled pa smo zaključili na Baščaršiji na obvezni porciji čevapov, baklave, pite-bureka,. Manjkali niso niti manjši nakupi. Kljub dežju smo se polni novih informacij napotili na našo drugo lokacijo, v hotel Damis na Palah, kjer je za naše ugodje in razvajanje poskrbela vodja hotela Anđela. Šesti dan smo osvojili najvišji vrh Jahorine - Ogorjelico (1916 m). Kljub bolj kislemu vremenu smo se do sitega najedli slastnih borovnic. Na smučiščih Jahorine so se lete 1984 odvijale ženske olimpijske alpske discipline. Med vračanjem v hotel smo obiskali še smučarski center Ravna planina. Z gondolo smo se povzpeli na vrh smučišča in si ogledali lepo urejeno jezero za kopanje in določene vodne športe. Sedmi dan je bil namenjen pohodu na Romanijo z najvišjim vrhom Lupoglav (1652 m). Ta zgodovinsko znana planina nas je res očarala. Spotoma na vrh Djevojačke stijene smo se po zavarovani poti povzpeli še na Novakovo pečino na 1525 m. Ob vznožjih planine Jahorina in Romanija se zbirajo vode, ki potem tečejo skozi Sarajevo. Ta reka se imenuje Miljacka. Kljub natrpanemu urniku pohodov, nam je čas ob prijetnem vzdušju in spoznavanju novih planinskih prijateljev hitro minil. Ob večerih smo se celo zavrteli ob glasbi, za katero je poskrbel Milan. Čeprav je bila skupina zelo mešana, najmlajša udeleženka je imela 17 let, najstarejši udeleženec pa 69, smo se zelo dobro ujeli. Redko se zgodi, da se vsi udeleženci 100 % udeležijo vseh pohodov. Prav tako nam je v popolnosti uspelo izpeljati začrtan program brez poškodb in v veliko zadovoljstvo vseh udeležencev tako s samim programom, kot tudi z namestitvijo in hrano. Opogumljeni z uspehom bomo tudi naslednje leto v enakem terminu pripravili potepanje po gorah sosednjih držav. Še enkrat najlepša hvala Stanetu in Petru za vložen trud in pripravo tako zanimivega programa in brezhibno realizacijo aktivnega planinskega dopusta. Zapisal: Ivan Arko Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET NA SNEŽNIK
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 20 avgust 2019
dsc_1679 IZLET NA SNEŽNIK V torek, 06.08.2019, smo se zapeljali do vasice Mašun, kjer smo izstopili in se odpravili proti Snežniku. Pot je speljana po gozdni poti, ki se večinoma zlagoma dviguje. Po dobrih deh urah hoje smo zapustili gozd. Pot je postala vedno bolj razgledna, tako da smo lahko uživali v razgledih po okolici. Med ruševjem smo se povzpeli na Mali Snežnik, od koder smo že zagledali Zavetišče na Snežniku. Od Malega Snežnika smo se ob in po širokem grebenu povzpeli do vrha Snežnika. V zavetišču smo si privoščili daljši počitek. Okrepčali smo se z dobro joto in odžejali z mrzlo pijačo. Po počitku smo se še povzpeli par metrov nad zavetišče, kjer smo naredili skupinsko fotografijo. Do avtobusa smo se vračali po drugi poti, saj nas je avtobus čakal pri Domu na Sviščakih. Najprej smo se spuščali med ruševjem. Po slabi uri pa smo prišli v gozd in se po gozdni poti spustili do Sviščakov, kjer smo se vkrcali v avtobus, s katerim smo se s postankom na Trojanah srečni in veseli prispeli domov. Vodnika: Peter Zupanc Viktor Kralj Organizatorka: Silva Sonjak Oglejte si fotografije z opisi.
 
VARNO V GORE 2019
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 20 avgust 2019
dsc_1262 VARNO V GORE 2019 Kot že vrsto let smo tudi letos planinska društva iz Šaleške doline in PD Mislinja družno organizirali akcijo Varno v gore . Akcija je bila vključena tudi v akcijo PZS Slovenija planinari. Letošnjo akcijo je koordiniralo PD Mislinja. Odločili smo se, da bomo akcijo izpeljali na območju Karavank, in to na območju Storžiča in okoliških hribov. Da bi bilo druženje zanimivo za čim večji krog planincev, smo se odločili, da bomo organizirali štiri ture različnih težavnosti. Udeleženci najlažje ture so se zapeljali do Koče na Gozdu, se povzpeli do Velike Poljane in planine Javornik, od koder so se spustili do Doma na Lovrencu. Druga skupina planincev se je prav tako pripeljala do Koče na Gozdu, od koder so se povzpeli na Kriško goro, od pa naprej na Tolsti vrh. Iz Tolstega vrha so se spustili nazaj do koče. Od koče so se zapeljali do Bašlja, ki je bil izhodišče za vzpon do Doma na Lovrencu. Planinci, ki so se odločili za najzahtevnejši smeri, so se zapeljali do parkirišča v Grahovčah. Od tu so po dobri uri prispeli do Doma pod Storžičem, ki pa na žalost ni bil odprt. Pri domu so se razdelili v dve skupini. Ena skupina je vrh Storžiča dosegla po poti skozi Žrelo, druga skupina pa čez Škarjev rob. Obe skupini planincev sta sestopali po vzhodnem grebenu do Doma na Kališču in po krajšem postanku naprej do Doma na Lovrencu. Pri Domu na Lovrencu smo pripravili zaključek akcije. Tu je bilo poskrbljeno za dobro hrano in pijačo. Planinci pa so se lahko zavrteli tudi ob zvokih glasbe. Kar prehitro je minil dan in morali smo se posloviti. Vsi smo se po gozdni cesti spustili do avtobusov, s katerimi smo srečno prispeli domov. Akcija se je končala brez poškodb in na veselje vseh udeležencev. K uspehu so prispevali vsi vodniki društev in tudi sami udeleženci. Napisal: Peter Zupanc Fotografije. Jože Hribar Janko Ogriz Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
OBISK SRBOV
Avtor: Peter Zupanc   
petek, 19 julij 2019
20190712_132154 Planinci iz pobratenega PD »Žeželj« iz Kragujevca na obisku pri nas Med 11.07. in 14.07.2019 smo gostili planince iz pobratenega PD Žeželj iz Kragujevca. To je bil že deveti prihod planincev iz Srbije na planinarjenje in spoznavanje Slovenije. Prvi je bil leta 2011, ko podpisali svečano listino o prijateljstvu in sodelovanju. V letošnjem letu smo jim pripravili program in planinske ture na “našem terenu”. Kljub neugodni vremenski napovedi nam je uspelo izpeljati začrtan program, saj so vsi pohodi potekali v suhem vremenu. V četrtek, 11.07., smo jih sprejeli v Mislinji in jim pripravili topel obrok v pizzeriji Vagon. Nato smo se odpravili do Naravskih ledin, od koder smo se povzpeli na Uršljo goro ter sestopili preko Kozarnice do Poštarskega doma, kjer so prenočili. V petek,12.07., smo se zapeljali do izhodišča vrh šteng, od koder je ena skupina krenila na vrh Pece in se nato podala na pot do planinsko-turistične kmetije Kumer v Koprivni. Eno skupino pa je Joc s kombijem zapeljal do zadnjega parkirišča, od koder so krenili do koče na Peci in nazaj in se nato z avtobusom zapeljali do kmetije Kumer, kjer so prenočili. V soboto, 13.07., smo se zapeljali do izhodišča na Spodnjem Slemenu in se odpravili na pohod na Olševo. Sestopili smo mimo Potočke zijalke in zaključili s pohodom v Podolševi na kmetiji Rogar. Nato smo se z avtobusom zapeljali v Slovenj Gradec, kjer smo jim predstavili staro mestno jedro in se proti večeru odpravili na Poštarski dom, kjer smo jim pripravili družabno srečanje, ki ga je popestril Erik s svojo »frajtonarico«. Za zaključek smo jim v nedeljo, 14.07., pripravili srečanje s planinci iz našega društva v športnem objektu nad novim centrom za zdravje in šport v Mislinji. Predstavili smo jim center, ki so si ga z zanimanjem ogledali. Nato pa je sledil uradni del, kjer je goste iz Srbije prišel pozdravit podžupan občine Mislinja g. Jaka Šilak. Vodja skupine, ki nas je obiskala pa se je zahvalil za dobro pripravljen program in gostoljubje, ki so ga bili deležni vse dni njihovega bivanja pri nas. Ob tem je vodnikom, ki so jih spremljali vse dni, izročil simbolična darila. Kot dobri gostitelji smo jim pripravili bolj slovenske jedi, da so spoznali tudi ta del naše domovine. Tokrat smo jim pripravili povojena rebra in krompirjevo solato. Naše članice pa so pripravile okusno pecivo. Ob zvokih glasbe, ki jo je vrtel Šperta, so se udeleženci tudi zavrteli ob taktih polke. Ni pa šlo tudi brez kola in čas slovesa se je neusmiljeno bližal. Med poslavljanjem smo si obljubili, da se v naslednjem letu ponovno srečamo. Pri tem pa se je marsikomu zarosilo oko, saj smo v teh letih spletli mnoga iskrena prijateljstva. Zapisal Ivan Arko Fotografije: Jože Hribar in Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
PO SVARUNOVI POTI
Avtor: Peter Zupanc   
sreda, 17 julij 2019
dsc_1216 SPREHOD PO SVARUNOVI POTI V torek, 02.07.2019, smo se zapeljali do Škofljice. Izstopili smo pri osnovni šoli in se podali do Ruskovega kozolca, kjer je pričetek krožne pohodniške poti. Pot je speljana skozi kraje, ki jih je opisal, ko je služboval v Želimljah. Prvi pohod,ki ga je Turistično društvo organizralo 25. junija 1996, je postal tradicionalen. Celotna pot je dolga 23 kilometrov. Mi smo prehodili del poti od Škofljice do Želimlj. Pot nas je vodila po delno gozdnih cestah, delno pa tudi po asfaltu. Ko smo hodili po gozdu smo tu in tam pogledali, če nas morda iz gozda opazuje medveka, ki je pred dnevi prestrašila domačine. Med potjo smo spoznali gričevnato, kraško pokrajino, dolino Zemljiščice in Ljubljansko barje. Na Vrhu nad Želimljami smo naredili daljši postanek, da smo si nabrali novih moči. Ker je bila pot z Vrha speljana predvsem po asfaltu in ker je sonce močno pripekalo, smo poklicali šoferja, da nam je prišel naproti. Ko se je pripeljal, smo se vkrcali na kombi in se s postankom na Trojanah srečno pripeljali domov. Vodnik: Peter Zupanc Soorganizator: Silva Sonjak Oglejte si fotografije z opisi.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 89 - 99 od 268

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Ste pozabili geslo?
Ustvari nov uporabniški račun

BODITE OBVEŠČENI!

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!
konv4Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...
Če še niste registrirani, lahko to storite tukaj.