Portal Planinskega društva Mislinja

NOVA VABILA

Program dela 2022
Na spodnji povezavi je objavljen program dela za leto 2022:
Program dela 2022
 

VREMENSKI PODATKI

1. MAJ 2020
Avtor: Peter Zupanc   
sreda, 22 april 2020
dsc_9207 Drage planinke in planinci in spoštovani občani občine Mislinja! Zaradi endemije koronavirusa covid-19, ki nas je prizadela in ukrepov, ki so zaradi tega razglašeni, letos ne bomo mogli v Završah skupaj proslaviti mednarodnega praznika dela in obujati spomina na zgodovinski dogodek, s katerim so si delavci z lastnimi rokami izborili pravice, ki so danes marsikje ponovno na preizkušnji. Želim vam, da praznik preživite mirno, v krogu svojih družin in ostanite zdravi! Ivan Arko predsednik PD Oglejte si fotografije z opisi.
 
ZAČASNI UKREPI OB KORONAVIRUSU
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 16 marec 2020
ZAČASNI UKREPI OB EPIDEMIJI Zaradi vedno več okužb z nalezljivo boleznijo koronavirus oz. covid-19 in razglasitvijo epidemije smo primorani k sprejetju različnih ukrepov in preventivnih dejanj za nedoločen čas. • Izvajanje ukrepov, ki jih določa NIJZ, predvsem samo izolacijo. Čeprav danes ne kažete znakov bolezni, ste lahko okuženi in širite okužbo naprej. Priporočamo pa individualno gibanje. Gibanje in svež zrak sta namreč ključna za krepitev naše telesne odpornosti. • Vse organizirane in planirane aktivnosti se odpovejo oz. prestavijo na čas po umiku razglasa o epidemiji. Za krepitev imunskega sistema (preko celega leta) vam svetujemo • kvalitetno hrano, • sonce, svež zrak, gibanje, • dovolj spanca, • in izbrano družbo! S planinskimi pozdravi in ostanite zdravi! UPRAVNI ODBOR PD MISLINJA Oglejte si fotografije z opisi.
 
OBČNI ZBOR ČLANOV PD MISLINJA
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 08 marec 2020
dsc_1913 OBČNI ZBOR PD MISLINJA V soboto, 07.03.2020, ob 18. uri smo izvedli redni občni zbor planincev PD Mislinja. Po otvoritvi in pozdravu članov in povabljenih gostov, podžupana občine Mislinja, Šilak Jaka, predstavnikov planinskih društev Dravograd, Velenje in Vitanje, predstavnikov društva upokojencev, turističnega društva in kulturnega društva Jože Tisnikar, predstavnika GRS Maribor, skupina Slovenj Gradec in predsednika MDO PD Koroške, sicer našega člana, smo si ogledali video “Od levkemije do vulkana Etna s cestnim kolesom”, ki ga je pripravil Murn Blaž. Zaradi zdravstvenih težav se sam osebno predstavitve ni mogel udeležiti. V videu nam je predstavil svoj boj s to zahrbtno boleznijo in nas skozi 14 kolesarskih etap popeljal po svoji kolesarski poti iz Kranjske gore, ki jo jenadaljeval po Italiji do vulkana Etna. Med potjo je s kolesom premagal vse znane gorske prelaze, kjer običajno poteka kolesarska dirka Giro d Italija in nam predstavil svoje doživljanje tako pokrajine kot ljudi, ki jih je srečeval in spoznaval na poti. Med potjo se je snemal tudi film, ki bo zajel tako kolesarski del kot soočanje z boleznijo njega samega in njegovih najbližjih. Po predstavitvi videa je sledil uradni del z izvolitvijo organov zbora. Poročila o opravljenem delu so podali predsednik društva, vodje vodniške sekcije, markacistov in poverjeniške sekcije, blagajnik in predsednik nadzornega odbora. Verifikacijska komisija je ugotovila, da je zbor sklepčen, saj je bilo po preteku 15 minut od začetka zbora prisotnih več kot 10 % članov PD Mislinja. Po krajši razpravi so bila poročila soglasno potrjena. Zatem so dobili besedo vabljeni gostje, ki so izrekli pohvale društvu za aktivno delo in medsebojno sodelovanje ter izrazili željo po ohranitvi dobrih odnosov. V nadaljevanju je predsednik društva podal program dela za leto 2020 in okvirni finančni plan. Po razpravi sta bila oba dokumenta soglasno potrjena. Na zboru smo našim planincem za okrogle jubileje, ki so jih praznovali v letu 2019, podelili 14 spominskih listin za 70 letnico in eno spominsko listino za 80 letnico. Za dolgoletno aktivno delo v društvu pa smo 4 bronaste častne znake in en srebrni častni znak PZS. Zbor smo zaključili s toplim obrokom, ki ga je tokrat popestril Duo Vez s pestrim glasbenim repertoarjem, zato se je kar nekaj članov tudi zavrtelo. Zapisal Ivan Arko. Oglejte si fotografije z opisi.
 
27. JURČIČEV POHOD
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 08 marec 2020
dsc_1904 27. POHOD PO JURČIČEVI POTI V soboto, 07.03.2020, smo se udeležili že 27. pohoda po Jurčičevi poti. Že zgodaj zjutraj smo se z avtobusom zapeljali do Višnje gore, kjer je bil štart pohoda. Na trgu nas je pričakala glasba. Domači čebelarji so delili kruh namazan z domačim medom. Po plačilu štartnine smo krenili proti Muljavi. Najprej smo hodili po gozdni cesti mimo razvalin starega gradu. Od tu smo se napotili proti vasici Pristava, zavili smo levo k vasi Zavrtače. Po dobri uri zmerne hoje smo prispeli do hotela na Polževem. Po počitku in okrepčilu smo pot nadaljevali po smučišču do najvišje točke pohoda, to je cerkvice sv. Duha. Z vrha smučišča smo lahko občudovali Kamniško-Savinjske Alpe in tudi Julijske Alpe s Triglavom v ozadju. Planine so izstopale z snežno belino. Z vrha smo pot nadaljevali po mehki travnati poti, ki pa je bila letos malo blatna. Po 20 minutah hoje smo prispeli do vasi Male vrhe in s tem smo vstopili v osrčje krajev, kamor je Jurčič postavil večino svojih pripovedi. To so razvaline gradu Roje, gradu Kravjek, gradu Slemenice. Pri cerkvi sv. Janeza Krstnika smo se ustavili za krajši počitek in ogled cerkve, saj je bilo pred nami le še pol ure hoje. Organizatorji pohoda so se potrudili tudi za zabavo pohodnikov, saj so nas že od 10. ure zabavali člani Orkestra harmonikarjev Bučar, Glasbene šole Bučar in Godbe Stična. Ob 11.30 nas je pozdravil slavnostni govornik, direktor Javnega Sklada za kulturne dejavnosti, mag. Marko Repnik. Od 12.00 do odhoda domov pa nas je zabavala skupina Čuki. Ogledali smo si Jurčičevo domačijo in se sprehodili po stojnicah, kjer so ponujali domače izdelke. Na poti do avtobusa smo si v cerkvici Marijinega vnebovzetja ogledali zlati baročni oltar in znamenite freske Janeza Ljubljanskega. Pri gostilni Oberščak smo vstopili na avtobus, ki nas je srečno pripeljal domov. Preživeli smo prijeten dan, ki smo ga zaključili v dvorani PSC Lopan, na rednem zboru članov PD Mislinja. Vodniki: Franc Bricman Peter Zupanc Stanko Krenker Danilo Kete Oglejte si fotografije z opisi.
 
28. POHOD PO ŠISERNIKOVI POTI 2020
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 22 februar 2020
dsc_1760 28. POHOD PO ŠISERNIKOVI POTI V soboto, 22.02.2020, smo se planinci PD Mislinja odpravili na 28. pohod po Šisernikovi poti, ki ga organizira PD Slovenj Gradec. Z avtobusom, ki vozi na liniji Gornji Grad–Maribor, smo se zapeljali do Dravograda, kjer smo izstopili in pot nadaljevali peš. Pot od Dravograda do Koče na Kremžarjevem vrhu smo prehodili v dobrih štirih urah in pol. Pot je slikovita, saj nekaj čas poteka po asfaltu, nakar se usmeri na gozdne ceste in gozdne stezice. V začetku je pot strma, potem se malo položi, da se na koncu poti spet postavi pokonci. Med hojo smo lahko uživali v prelepih razgledih po okolici, zato je čas na poti zelo hitro minil. Letos se je pohod odvijal v pravih pomladanskih razmerah, saj o snegu ni bilo na duha ne sluha. Na koči smo si privoščili daljši počitek, potem pa krenili v dolino proti Slovenj Gradec. Preživeli smo prijeten dan, poln lepih doživetij. Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET NA SOTINSKI VRH 2020
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 18 februar 2020
dsc_1570 IZLET NA SOTINSKI VRH (418 m) Ker je bilo v torek, 04.02.2020, slabo vreme, smo se na izlet na Sotinski vrh odpravili 18.02.2020. S kombijem smo se zapeljali do vasice Sotin, kjer smo izstopili in se pripravili za pohod. V začetku smo hodili po ozki asfaltni cesti, ki pa smo jo kmalu zapustili in se po gozdni potki začeli vzpenjati proti najvišjemu vrhu Goričkega, Sotinskemu bregu. Po slabi uri hoje smo prispeli na vrh, kjer stoji razgledni stolp. Pri stolpu smo si privoščili daljši počitek. Povzpeli smo se tudi na stolp in pozvonili z zvonom želja. Pred odhodom proti Serdiškemu bregu, smo še naredili skupinsko fotografijo. Po gozdnem brezpotju smo se spustili do mejnega prehoda z Avstrijo in od tam smo se po strmi poti povzpeli na drugi najvišji vrh Goričkega, 416 metrov visoki Serdiški breg. Na vrhu je zgrajena prijetna brunarica. Na verandi brunarice smo se skrili pred vetrom. Ko smo si malo oddahnili smo krenili pri Rogaševcem. Obiskali smo še Slatinski vrelec, kjer smo poskusili mineralno vodo. Tu se je končala naša pešpot, ker je Toni prišel po nas k vrelcu. S kombijem smo se zapeljali še do Grada, kjer smo si ogledali zunanji del graščine. Na pobudo Majde in Minke pa smo se zapeljali še na Pertoče, kjer smo si ogledali cerkev sv. Helene. V njej smo lahko občudovali najveličastnejši mozaik v srednji Evropi. Mozaik je delo jezuitskega duhovnika p. Marka Rupnika. Na koncu smo si v gostišču v Pertočah privoščili okrepčilo. Čas je hitro mineval in morali smo se odpraviti proti domu, kamor smo srečno prispeli polni lepih vtisov. Vodnik: Peter Zupanc Soorganizator: Silva Sonjak Oglejte si fotografije z opisi.
 
20. POHOD NA ČRNI VRH
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 10 februar 2020
dsc_0702 20. SPOMINSKI POHOD NA ČRNI VRH Letos je PD Mislinja pripravilo že 20. spominski pohod dr. Stanka Stoporka na Črni vrh. V soboto, 08.02.2020, smo se zbrali pred centrom Lopan. Po pozdravu predsednika PD Mislinja in predstavnika občine Mislinja smo krenili proti Črnemu vrhu. Letos nam je bilo vreme zelo naklonjeno, saj je bilo jasno in ne preveč mrzlo. Prvi postanek smo imeli na kmetiji Medved, kjer smo se okrepčali s čajem in s flancati. Pot smo nadaljevali do kmetije Sedovnik, kjer je sedaj pot malo spremenjena zaradi rekonstrukcije ceste. Naši markacisti so pot lepo speljali po novi trasi. Od tu smo hodili nekaj časa po gozdni poti, ki nas je pripeljala na gozdno cesto, po kateri smo nadaljevali. Gozdno cesto smo zapustili po nekaj minutah hoje in se po malo bolj strmi vlaki povzpeli do Pastirskega stola, od koder nas je čakal še najstrmejši del poti. Po dobrih dveh urah hoje smo prispeli na Črni vrh, kjer nas je čakal topel čaj. V škorjanki smo še požigosali kartončke. Tokrat se nam ni mudilo domov, saj je bilo vreme prav prijetno in smo lahko uživali v razgledih po okolici. 6 pohodnikov je letos dobilo tudi srebrne medalje za 20. pohod. Zahvalil bi se tudi vsem našim vodnikom, da so se udeležili pohoda in poskrbeli za varnost pohodnikov. Napisal: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET NA PECO 2020
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 10 februar 2020
img_20200209_102717 IZLET NA PECO 2020 V soboto, 09.02.2020, smo se planinci PD Mislinja odpravili na 32. Matjažev pohod na Peco. Z osebnimi avtomobili smo se zapeljali do stare karavle pod Peco, kjer smo parkirali avtomobile, se pripravili za pohod in po gozdni poti krenili proti vrhu. Pot je bila na nekaterih mestih še zasnežena, predvsem zadnji najstrmejši del. Po dobrih dveh urah hoje smo prispeli do koče, kjer smo si privoščili krajši postanek za čaj ali kavico. Ko smo se okrepčali,smo si nadeli derezice in krenili proti vrhu. Pot do vrha je bila na nekaterih mestih zasnežena, na drugih pa kopna in blatna. Srečno smo prispeli na vrh, kjer smo si privoščili počitek in malico. Na vrhu je bilo prav prijetno, saj za čuda ni pihalo in smo lahko uživali v razgledih. Čas je hitro mineval in morali smo kreniti nazaj do koče in potem še do avtomobilov. Srečno smo prispeli do karavle, kjer smo se poslovili in se odpeljali domov. Preživeli smo lep nedeljski dan, saj nam je bilo vreme naklonjeno, tako da smo lahko res uživali. Napisal: Peter Zupanc Fotografije: Jože Hribar Peter Zupanc Vodnika: Jože Hribar Danilo Kete Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET K IZVIRU PAKE 2020
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 02 februar 2020
dsc_0601 IZLET K IZVIRU PAKE 2020 Tudi letos je PD Velenje, sekcija Pilates, pripravilo izlet k izviru Pake. Pridružili smo se jim tudi planinci PD Mislinja. V soboto, 01.02.2020, smo se zbrali pred gostiščem Repolusk. Po pozdravu predsednice sekcije Silve Zupanc, predsednika krajevne skupnosti in vodnika, Huseina Djuherića, smo krenili proti izviru. Letošnja pot je bila malo lažja kot pretekla leta, a smo bili prikrajšani za snežno idilo. V začetku smo hodili po lokalnih cestah, na Paki pa smo krenili na gozdno stezo, ki je večinoma potekala ob reki Paki. Pot je bila zanimiva, saj nekajkrat prečkamo reko, ki je v zgornjem delu le potoček. Letošnja pot je tudi v marsičem drugačna, saj si je Paka po lanskem neurju marsikje utrla pot po svoje. Po dobrih treh urah hoje, z okrepčilnim postankom na lovski koči, smo prispeli na izvir Pake. Na izviru se nismo dolgo zadrževali, ker je začelo pihati. Malo nižje od izvira, pri lovski opazovalnici, smo naredili še skupinski posnetek, od koder smo po dobri uri in pol prispeli nazaj do gostišča Repolusk, kjer nas je že čakala zaslužena malica. Čas je hitro minil in odšli smo vsak proti svojemu domu z občutkom, da smo naredili nekaj zase. Letos je bila udeležba zelo številčna, saj se je pohoda udeležilo 73 planincev. Vodnika PD Velenje: Silva Zupanc Husein Djuherić Vodnik PD Mislinja: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
POHOD NA OSANKARICO 2020
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 13 januar 2020
dsc_9965 POHOD NA OSANKARICO, 11.01.2020 PD Zreče je že 42. pripravilo pohod po poteh Pohorskega bataljona na Osankarico (1202 m). Pohoda smo se udeležili tudi planinci PD Mislinja. Pridružili so se nam še planinci PD Ravne na Koroškem. Z avtobusom smo se zapeljali do Koče na Pesku, kjer smo se okrepčali s kavico ali čajem. Od koče smo krenili sprva po gozdni cesti, ki smo jo kasneje zapustili in krenili na gozdno stezo po kateri smo hodili do Treh žebljev, kraja poslednjega taborišča in zadnje bitke Pohorskega bataljona. Tu smo se poklonili spominu padlim borcem. Do doma na Osankarici smo potrebovali še približno 20 minut. V domu in pri domu smo si privoščili daljši počitek. Ob 13. uri smo se z avtobusom zapeljali do Zreč, kjer so planinci PD Zreče v telovadnici osnovne šole pripravili zaključno prireditev. Ob prijetnem pogovoru in dobri glasbi je čas hitro minil in ob 17. uri smo odšli do avtobusa, ki nas je srečno pripeljal domov. Vodniki: Peter Zupanc Franc Bricman Stane Krenker Danilo Kete Oglejte si fotografije z opisi.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 67 - 77 od 268

OBRAZEC ZA PRIJAVO






Ste pozabili geslo?
Ustvari nov uporabniški račun

BODITE OBVEŠČENI!

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!
konv4Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...
Če še niste registrirani, lahko to storite tukaj.