Portal Planinskega društva Mislinja

NOVA VABILA

Program dela 2022
Na spodnji povezavi je objavljen program dela za leto 2022:
Program dela 2022
 

VREMENSKI PODATKI

29. ZIMSKI MATJAŽEV POHOD NA PECO
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 12 februar 2017
peca_2017 29. ZIMSKI MATJAŽEV POHOD NA PECO (2126 m) Planinsko društvo Mežica je že 29. pripravilo pohod na Peco. Pohoda smo se udeležili tudi planinci PD Mislinja. V soboto, 11.02.2017, smo se zapeljali do bivše karavle. Tu smo počakali planince pobratenega društva PD Žeželj in skupaj smo krenili proti vrhu. Pot je bila zasnežena zato je bilo potrebno hoditi zelo previdno. Pri karavli je bilo megleno in po zraku so poplesovale redke snežinke, ko pa smo se približevali koči, je megla izginila in obsijalo nas je sonce. Po kratkem počitku na koči smo nadaljevali pot proti vrhu Pece. Med potjo na vrh smo lahko uživali v lepem sončnem vremenu in prekrasnih pogledih na zasneženo pokrajino, ko pa smo se zazrli v dolino, smo videli morje megle, iz katere so kakor otočki kukali okoliški vrhovi. Na vrhu se nismo dolgo zadrževali, ker je močno pihalo. Pri povratku smo se za kratek čas ponovno ustavili na koči, da smo se odžejali in okrepčali. Srečno smo prispeli v dolino, se poslovili in veseli odšli vsak na svoj dom. Vodnika sta bila Kete Danilo in Zupanc Peter. Oglejte si fotografije z opisi.
 
17. SPOMINSKI POHOD DR. STANKA STOPORKA NA ČRNI VRH
Avtor: Peter Zupanc   
četrtek, 09 februar 2017
dsc_0082 17. SPOMINSKI POHOD DR. STANKA STOPORKA NA ČRNI VRH Že 17. smo organizirali Spominski pohod dr. Stanka Stoporka, enega izmed pobudnikov za ustanovitev PD Mislinja. V sredo 08.02.2017, smo se zbrali pred centrom Lopan. Po pozdravnem govoru predsednika Ivana Arka in podžupanje Andreje Oder smo krenili proti Črnemu vrhu. Zjutraj nas je pozdravila megla, ki nas je spremljala celo pot, le na Črnem vrhu je sonček sramežljivo pokukal izza oblakov. V začetku je pot speljana pa asfaltirani cesti, po slabih dveh kilometrih pa se usmeri v gozd. Po razmeroma strmi in na več mestih spolzki poti pridemo do kmetije Medved, kjer so nam pripravili tople napitke. Tu nas je pričakala prava zima z snegom. Do vrha smo potem gazili po snegu, vendar pot ni bila prehuda, saj je bilo snega v začetku par centimetrov, do vrha pa se je snežna odeja odebelila na dobrih 20 centimetrov. Najhujši je bil zadnji vzpon, ki je zelo strm, a je napor bil pozabljen, ko je vsak prišel na vrh z občutkom zmogel sem. Na Črnem vrhu smo požigosali kartončke, tisti, ki so imeli okroglo število pohodov so dobili značke, prizadevni planinci pa so pripravili še topel čaj, ki nas je pogrel. Letos je bilo na vrhu prav prijetno, saj ni pihalo pa tudi pretirano mrzlo ni bilo. Veliko število pohodnikov je s Črnega vrha krenilo v dolino, najbolj vztrajni pa smo si podaljšali pot še do Ribniške koče, kjer smo se okrepčali in od tu krenili nazaj v dolino. Posebej pa moram poudariti, da so bili pohodniki prijetno presenečeni, ko so videli škorjanko in vsi so nam čestitali za opravljeno delo. Kljub meglenemu vremenu mislim, da smo preživeli lep dan, poln zanimivih trenutkov in ko smo prišli domov smo lahko ugotovili, da smo nekaj naredili za sebe. Vseh pohodnikov, ki so se registrirali pri Jožetu in Emi, je bilo okoli tristo. Prišli so z vseh strani in tudi pohod so začeli ob različnih urah, tako da sta lahko Ema in Jože z lahkoto opravila administrativna dela. Tekst:Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
39. POHOD PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 15 januar 2017
dsc_0048 39. POHOD PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA PD Zreče je v soboto, 14.01.2017, že 39. pripravilo pohod po poteh Pohorskega bataljona, ki ga pripravijo vsako drugo soboto v januarju. Tudi letos smo se pohoda udeležili planinci PD Mislinja. V soboto zjutraj smo se z avtobusom zapeljali do Koče na Pesku. Po daljšem postanku na koči, kjer smo si privoščili čaj ali kavico, smo krenili proti zadnjemu bojišču Pohorskega bataljona pri Treh žebljih in potem naprej proti Koči na Osankarici. Pot je bila naporna, ker smo morali na nekaterih mestih gaziti tudi do pol metra novo zapadlega snega, a je vse napore poplačala zimska idila, ki nas je spremljala vso pot. Čeprav je bilo vreme mrzlo, so občutek mraza zmanjšal sončni žarki, ki so nas spremljal celo pot do koče. Na koči smo imeli daljši postanek, kjer smo se ogreli in okrepčali. Ob 13. uri smo se vkrcali na avtobus, s katerim smo se zapeljali do športne dvorane pri OŠ Zreče. Udeležili smo se zaključne prireditve pohoda in podelitve priznanj pohodnikom, ki so opravili okroglo število pohodov. Letos je bil med njimi tudi naš član Bricman Franc, ki je dobil priznanje za 30. pohod. Mnogi naši člani pa so izkoristili čas in se ob zvokih ansambla Toti Štajerci zavrteli na plesišču. Malo po 17. Uri smo se odpravili proti avtobusu, ki nas je srečno pripeljal do doma. Preživeli smo zanimiv dan, poln lepih doživetij. Vodniki so bili Bricman Franc, Kete Danilo in Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
POHOD V DRAŽGOŠE 2017
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 10 januar 2017
img_0153 38. POHOD PO POTI CANKARJEVEGA BATALJONA V DRAŽGOŠAH Pa je za nami še en tradicionalen pohod v Dražgoše, ki ga je organiziralo PD Mislinja v sodelovanju s PD Slovenj Gradec. Kar nekaj jih je bilo, ki so imeli pomisleke ali bi se udeležili tega pohoda, predvsem zaradi polarnega mraza in nizkih temperatur. Na koncu se nas je nabralo 30 pohodnikov, ki smo za 35 kilometrov dolgo pot porabili celih deset ur. Nekaj minut pred polnočjo smo krenili na pot od Doma krajanov na Črnem vrhu. Pogoji na poti so bili dokaj ugodni, saj je bilo vse pomrznjeno, za razliko od lanskega pohoda, ko smo premagovali blato na poti. Kljub naporu, občasni premraženosti in neprespani noči nam bo ta pohod vsekakor ostal v prijetnem spominu, zato bomo Dražgoše zagotovo še kdaj obiskali. Tekst napisal: Jože Hribar Oglejte si fotografije z opisi.
 
PONOVOLETNI POHOD NA URŠLJO GORO 2017
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 08 januar 2017
urslja PONOVOLETNI POHOD NA URŠLJO GORO 02.01.2017 Čas hitro beži in že smo v letu 2017. Kot že več preteklih let, smo se tudi letos drugega januarja zbrali na Uršlji gori. Veliko število pohodnikov se je z različnih strani povzpelo na vrh Uršlje gore. Sončno zimsko vreme je vsekakor pozitivno vplivalo na številčen obisk, ves trud med vzponom pa je bil bogato poplačan z enkratnimi razgledi na: Pohorje, Boč, Donačko goro, Kum, Savinjsko kamniške Alpe, Julijske Alpe, Karavanke in še in še. Ko tako stojiš na vrhu Uršlje gore, se zaveš, kako mala je Slovenija,saj lahko z enega vrha vidiš sosednje države in mnoge lepote Slovenije. Ob čestitanju in izražanju lepih želja za novo leto je prišel trenutek, ko se je bilo treba odpraviti v dolino. Domov smo se vrnili z lepimi vtisi, ki nam bodo v veliko pomoč pri premagovanju vsakodnevnih težav. Oglejte si fotografije z opisi.
 
24. POHOD ČEZ GORO K OČETU
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 19 december 2016
img_9865 24. NOČNI POHOD »ČEZ GORO K OČETU« PD Ravne na Koroškem je že četrtič organiziralo pohod »Čez goro k očetu«. Letos je bil ponovno nočni. Pohod, ki je eno nočni, eno leto pa dnevni, je organiziran v spomin na Vorančevo ženo, ki se je pozimi leta 1932 odpravila z dvema hčerkicama obiskat moža. Pot je trajala kar štirinajst ur, pa še neuspešna je bila, saj ji niso dovolili srečanja z možem. Planinci PD Mislinja smo se v soboto z avtobusom zapeljali do Črne na Koroškem, kjer smo imeli daljši postanek. Ko so bili zbrani vsi avtobusi , smo se zapeljali do Lipolda v Koprivni, kjer se je začel naš pohod. Po dobri uri hoje smo prispeli do kmetije Kumer, kjer smo se lahko okrepčali z golažem in pogreli z toplim čajem in zakuhanim vinom. Okrog pol devetih smo nadaljevali pot čez maloobmejni prehod in mimo cerkve na Lužah do kmetije Čemer. Tu so nam Koroški Slovenci pripravili pogostitev s potico, čajem in zakuhanim vinom. Vse pohodnike so pozdravili predsednik Planinskega društva Celovec, podžupan Železne Kaple in županja Črne na Koroškem. Ko smo se okrepčali, smo se po asfaltni cesti spustili do kmetije Raztočnik blizu Železne Kaple, kjer so nas čakali avtobusi. Prijetno je bilo stopiti v ogreti avtobus, ki nas je srečno pripeljal domov. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, saj je bilo jasno in ne premrzlo, pa tudi veter ni pihal. Vodniki so bili: Franc Bricman, Jože Hribar in Peter Zupanc. Oglejte si fotografije z opisi.
 
25. NOČNI MIKLAVŽEV POHOD NA MRZLICO
Avtor: Peter Zupanc   
četrtek, 08 december 2016
img_9694 25. NOČNI MIKLAVŽEV POHOD NA MRZLICO Tudi letos smo se planinci PD Mislinja udeležili tradicionalnega pohoda na Mrzlico, bil je že petindvajseti. V soboto, 03.12.2016 smo se zapeljali do lovske koče, kjer smo parkirali, nato v koči popili čaj ali kavico in začeli s pohodom. Po dobri uri hoje smo prispeli do koče, kjer smo se lahko okrepčali in požigosali kartončke. Po daljšem počitku smo se napotili nazaj do lovske koče in se zapeljali domov. Vodnik je bil Bricman Franc. Oglejte si fotografije z opisi.
 
LENDAVA PODELITEV PRIZNANJ PZS
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 04 december 2016
dsc_0015 PODELITEV NAJVIŠJIH PRIZNANJ PZS ZA LETO 2016 Planinska zveza Slovenije vsako leto podeli najvišja priznanja dolgoletnim članom PZS. S priznanjem se na dostojen in spoštljiv način zahvali za dobro, dolgoletno in uspešno delo vsem tistim planinskim delavcem, ki velik del svojega prostega časa namenijo prostovoljnemu delu v planinski organizaciji. Letos je podelitev priznanj organiziralo PD Lendava s pomočjo PZS in občine Lendava. Na pobudo upravnega odbora PD Mislinja je bil med drugimi prejemniki priznanj tudi naš dolgoletni član Martin Tajnik. Prejel je Spominsko plaketo PZS. Prireditve smo se udeležili še štirje člani PD Mislinja. Z udeležbo smo počastili svečani trenutek. Bili smo pa tudi opazovalci, saj je v letu 2017 prireditelj PD Mislinja. Prireditev je potekala v prijetnem vzdušju, ki so ga poleg slavnostnih govornikov popestrili pevci Komornega pevskega zbora Vita, Madžarska citrarska skupina Potonika in Prekmurska folklorna skupina Lendava. Po končani podelitvi so nas organizatorji povabili na ogled razglednega stolpa Vinarium Lendava. S ploščadi smo imeli razgled kar na štiri države: Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo. Na koncu pa so nas pogostili še z okusnim bogračem. Hitro so minile urice in morali smo se posloviti in odpraviti vsak proti svojemu domu. Napisal: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
23. SREČANJE VODNIKOV KOROŠKE
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 28 november 2016
dsc_0213 23. SREČANJE VODNIKOV KOROŠKE Konec meseca novembra je tu in bliža se konec leta, zato je potrebno narediti pregled dela v tekočem letu. Vodniki Koroške smo se v petek, 25.11.2016, zbrali v Vuzenici v Modri dvorani. Po pozdravu vseh prisotnih, fotografiranju, kratkem kulturnem programu in predstavitvi fotografij z ultramaratona treh dežel pod Mont Blancom je, Rudi Ambrož načelnik OVO MDO Koroške Rudi Ambrož, podal poročilo o preteklem letu in plan akcij za leto 2017. Sledil je družabni del srečanja. Med prijetnim razgovorom je čas hitro minil in že smo se morali posloviti. Zaželeli smo si varen korak v letu 2017 in se odpravili vsak na svoj konec. Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
ZAKLJUČEK POHODNIŠKE SEZONE
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 19 november 2016
img_9673 ZAKLJUČEK POHODNIŠKE SEZONE Hitro se bliža konec leta in čas je za pregled preteklega. Kot že vsako leto doslej je tudi letos PD Mislinja v soboto, 18.11.2016, pripravilo srečanje za pohodnike, ki so se udeležili naših pohodov. Najpogumnejši smo se zbrali na AP Mislinja in se peš odpravili čez Turjak do gostilne Repolusk. Hoja je bila prijetna, čeprav nas je med potjo osvežilo nekaj deževnih kapljic. Ob 17 uri, ko smo bili vsi zbrani, je predsednik PD Mislinja, Ivan Arko, pozdravil vse prisotne in se jim zahvalil za udeležbo. V uradnem delu smo podelili častne listine članom PD Mislinja, ki so v tekočem letu dopolnili okroglo obletnico 70 ali več let. Letos smo imeli šest jubilantov. Podelili smo tudi priznanja planincem, ki so prehodili Koroško planinsko transverzalo. Poleg tega smo pripravili še kolaž fotografij z vseh pohodov, ki smo jih organizirali v letu 2016. Film s fotografijami se je vrtel skozi celotno prireditev, tako da so si ga lahko vsi ogledali in obujali lepe spomine s pohodov. Po uradnem delu se je prilegla dobra in obilna večerja. Da pa ne bi pridobili kakega odvečnega kilograma, je poskrbel muzikant, s prijetno glasbo, ki je vabila na ples. Ob glasbi, plesu in kramljanju je čas hitro minil in že smo se poslovili in krenili vsak proti svojemu domu z željo, da se kmalu vidimo na kakšnem pohodu. Oglejte si fotografije z opisi.
 
<< Začni < Nazaj 21 22 23 24 25 Naprej > Konec >>

Rezultati 221 - 231 od 268

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Ste pozabili geslo?
Ustvari nov uporabniški račun

BODITE OBVEŠČENI!

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!
konv4Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...
Če še niste registrirani, lahko to storite tukaj.